Vis met een notenkorstje

Ik moet je niet vertellen waarom vis altijd een top keuze is om te eten. Bomvol eiwitten en gewoon super lekker. Meestal bak ik mijn vis gewoon in de pan met een scheut olijfolie en échte boter, maar af en toe is het eens leuk om iets anders te doen. De vis gratineren in de oven met een notenkorst is er één van. Ik combineer de vis graag met zoete aardappelfrietjes uit de oven en gekookte bloemkool en broccoli, of andere seizoensgroenten.

Ingrediënten:

2 personen, 20min. bereidingstijd

  • 400 gram kabeljauwfilet (of andere witte vis)
  • 100 gram feta
  • 30 gram geroosterde amandelen (fijn gemalen)
  • Handje verse bieslook
  • Handje panko paneermeel

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 160 graden. Neem een mengkom en verkruimel de feta erin. De panko en amandelen mag je ook in de mengkom doen. Neem de bieslook en knip die in fijne stukjes met een schaar. Voeg ook de bieslook aan het mengsel toe. Kruid de mengeling af met wat peper en zout en kneed het tot je fijne brokjes, best met je handen. Nu kan je de vis in een ovenschaal leggen en de mengeling erover strooien. Zet de ovenschaal voor zo’n 15 à 20min. in een voorverwarmde oven en klaar!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.