Pompoen Falafel Bowl

Zelfgemaakte falafel is so damn good. Het leuke is dat je met verschillende ingrediΓ«nten kan experimenteren, afhankelijk van welke combo’s je zelf wil. Dit is hoe ik deze pompoen falafel ‘uitgevonden’ heb. Toegegeven, het is niet hetzelfde als gefrituurde falafel- verwacht je er dan ook niet aan. Zie het als een kikker-erwt-burger(tje) dat lijkt op falafel πŸ˜‰.

Pompoen falafel bowl

Benodigdheden:

2 personen, 45 min. bereidingstijd

 • Kikkererwten: helft gekookt, helft rauw
 • Butternut pompoen
 • Koriander
 • Panko paneermeel
 • Veldsla
 • Avocado
 • 1 zoete aardappel
 • Bulgur
 • Komkommer
 • Radijsjes

Dressing:

 • Mayonaise
 • Yoghurt (magere)
 • Rode biet (gekookt)

Bereidingswijze:

Week de (niet gekookte) kikkererwten in water in de koelkast (minimum 3u!). Steek de butternut of pompoen in de oven op 180 graden voor zo’n 20 minuten tot hij gaar is. Normaliter laat ik de schil eraan, maar voor puree of falafel te maken doe ik die er liever af. Je hebt maar een deel van de pompoen nodig, zo’n 200 gram ongeveer. Mix de butternut, kikkererwten (de gekookte en geweekte nu samen) en zo’n 4 takjes koriander. Dit mengsel mag je kruiden met peper, zout en look (kan met verse look, maar ik gebruikte lookpoeder). Maak er bolletjes/burgertjes van en rol ze in een bordje met Panko paneermeel. Panko kan soms grote kruimels bevatten, dus plet ze zelf nog eventjes plat indien nodig. Verhit een pan met kokosolie en bak ze zo’n 5 minuutjes aan elke kant.

Helle Detavernier: Pompoen falafel bowl 2
Roll, roll, roll your falafel

Voor de dressing neem je 1 rode biet of 2 soeplepels rode bietensap en meng je dit met yoghurt en mayonaise. Ik neem ongeveer ΒΌ rode biet, ΒΌ mayonaise en Β½ yoghurt- afkruiden met peper & zout et voila.

De bulgur kan je op voorhand koken, die is ook lekker koud in deze bowl/op dit bord. De zoete aardappel mag zo’n 8min onder de grill op 250 graden (ik laat de pel eraan!). Het bord of de bowl an sich komt er op neer alles te dresseren. Tip, strooi altijd wat peper en zout over je avocado.

Bij recepten zoals deze komt het erop aan om er meerdere keren van te eten! Het lijkt veel werk, maar niet als je ondertussen ook al een lunch of 2 hebt voor tijdens de week… De falafel mag ook zeker in de diepvries!

Did you falafel in love? 😏

 • Helle op instagram

121

May your weekend be full of chocolate 🍫🀀! CACAO proteΓ―n bowl: er staat een nieuw ontbijt receptje online, ideaal om dit weekend eens te proberen? Deze bowl is heel snel klaar en ga ik morgenochtend sowieso nog eens eten 🀭! Verder ga ik morgen fietsen (op de rollen) en naar de pilates (much needed πŸ§˜πŸΌβ€β™€οΈ!) Heb jij leuke weekendplannen? #plantbased #organic #chocolate #ontbijt #gezond #gezonderecepten

373

Snow, rain, cold... πŸŒ¨β„οΈ But hey, skin is waterproof- right? 😏 Vreemd genoeg heb ik van deze training alsnog erg genoten! Ik voelde me licht, ondanks de smeltende sneeuw die in mijn schoenen en kleren zat πŸ€ͺ! Welke training had jij vandaag? De ❄️ kunnen trotseren? πŸ“· @inesnoeck . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #swimbikerun #trackgirls #courir #laufen

389

Met een top-timing tussen de 🌨 door, liep ik terug mijn eerste km’s na zondag! Toch terug even wennen aan de kou & wind πŸŒͺπŸ™‰! Een kort rondje, en daarnet nog even los op de rollen πŸš΄πŸΌβ€β™€οΈ (kan zo deugd doen)! . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #triathlete #courir #laufen

426

Expect the unexpected πŸ…- Waarom dit een betere 1/2 marathon was dan verwacht? Dat leg ik uit in een nieuwe blog! Met nog 6 weken tot @marathonrotterdam geef ik ook even een update over mijn trainingsplannen. Vandaag zwom ik een dikke 2km (yay πŸ’™) + deed ik een kracht training. Nog iemand gesport op deze 🌧dinsdag? . . #hardlopen #halfmarathon #marathontraining #laufen #medal #courir #napels #italy #runner #stravarun

335

My legs need to rest, but my heart is still running πŸ’™ @napolirunning De 1/2 marathon van gisteren hebben mijn benen alvast goed verteerd πŸ‘ŒπŸ», de 2e πŸ• daarentegen was er net iets te veel aan πŸ™Š. Gelukkig maar, want @marathonrotterdam komt ZO dichtbij 😱 Morgen schrijf ik in een nieuwe blog mijn trainingsplannen voor de komende weken! Nu nog even losfietsen... πŸ€—πŸš΄πŸ» . . #hardlopen #mondaymotivation #medalmonday #napoli #courir #stravarun #marathontraining #laufen

634

BAM πŸ”₯ 1:26:57 en met de eerste medaille van 2020 een nieuw PR op de @napolirunning halve marathon! Als 16e vrouw gefinisht, deze had ik niet zien aankomen πŸ™‰πŸ˜. Ik voelde dat de benen (nΓ²g) meer wilden dan mijn conditie vandaag aankon, dus deze was LASTIG πŸ‘…! En nu.. πŸ•πŸ•πŸ•πŸ…πŸ…πŸ… . . #hardlopen #stravarun #halfmarathon #marathontraining #napoli #courir #laufen #sundayrunday #runner

398

Low low low low 🎢✌🏻 = my heart rate during this recovery run πŸ€ͺ! Een recup loopje heel erg rustig zoals het hoort. Het kriebelt naar meer, maar ook deze soort trainingen zijn essentieel πŸ‘ŒπŸ» Ben ik de enige die het lastig vindt om zich in te houden tijdens zo’n trainingen? πŸ™Š . . #hardlopen #stravarun #recovery #marathontraining #courir #laufen #runner #swimbikerun

429

To stretch or not to stretch? πŸ€·πŸΌβ€β™€οΈ En vooral ook, wanneer stretch je dan best? Ik schreef er een nieuw artikel over, link in bio! Vandaag ging ik na het losfietsen op de rollen, aquajogging Γ©n krachtoefeningen ook nog stretchen (day well spent dus πŸ™‰) Wie zit nog in team stretchen? πŸ™‹πŸΌβ€β™€οΈ . πŸ“· @inesnoeck . #hardlopen #marathontraining #laufen #stretching #swimbikerun #courir #stravarun

 • Mijn nieuwste posts

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.