Pompoenbrood met kikkererwtenmeel en vijgen

Een broodje van kikkererwtenmeel met pompoen en vijgen. Eens een alternatief op bananenbrood, hoewel er nog steeds banaan in zit (woops). Dit broodje is suikervrij, glutenvrij en lactosevrij. Je kan het eten als ontbijt met een laagje pindakaas of tussendoor. Als lunch is dit broodje dan weer lekker met geitenkaas (de vijgen zijn een ideale combinatie hierbij).

Ingrediënten:

1 broodje, 20min. bereidingstijd

  • 150 gram kikkererwtenmeel
  • 200 gram butternut
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 100 gram havermout
  • 5 grote gedroogde vijgen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 60 gram pompoenpitten

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Mix de bananen, eieren en de butternut in een mengkom. De butternut kan je vooraf koken of in de oven garen. Ik neem meestal 1/2 butternut en snij die in fijne stukjes (met de schil eraf) en laat die zo’n 10min in de oven garen. Op die manier heb je pompoen voor in je broodje, maar ook voor in een slaatje of.. De droge ingrediënten mogen er nu ook allemaal bij. De vijgen snij je in stukjes en roer je doorheen het deeg. Meng de pompoenpitten erdoorheen (ik had ze vooraf al eens geroosterd, maar dat moet niet) en laat een handje over om bovenop je broodje te doen, als versiering.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.