5x voeding voor een goede weerstand

Wat moet je eten voor een goede weerstand? Het is altijd relevant, maar in deze corona-tijden toch nog net iets meer. Ben je, net als ik, ook van plan om de komende weken #injekot te blijven? Good! Thuis blijven is echter geen vrijgeleide om niet te sporten en je vol te proppen. Wanneer de verveling toeslaat, grijpen we nogal vaak naar ongezonde snacks. Hoe kan je die verveling nu tegengaan? Door te experimenteren in de keuken bijvoorbeeld!

Mijn advies voor de komende periode?

Probeer om een frisse neus te halen door buiten te sporten (alleen), zorg voor een goede nachtrust en eet gezond. Dit zijn de ingrediënten die een goede weerstand nodig heeft. Ik heb zelf een bosu ball, matje en wat gewichtjes thuis en zag al tal van leuke online alternatieven om je spieren te onderhouden.

Genoeg water drinken, fruit & groenten eten… We weten het nu ondertussen wel al, toch? Maar er zijn zo van die middeltjes die nog net dat tikkeltje meer geven. Zo wordt broccoli vaak aanzien als dé wondergroente bij uitstek, blauwe bessen voor een vitamine C boost, enz. Hier deel ik 5 voedingsmiddelen die je weerstand een boost kunnen geven. Geen wondermiddeltjes, maar wel gewoon pure voeding vol vitaminen.

5 voedingsmiddelen voor een goeie weerstand👇

  1. Gember zit vol anti-oxidanten en mineralen en heeft een kalmerend effect op je maag. Gember verlicht pijnlijke spieren en helpt je metabolisme op gang te brengen (lees: vet verbranden). Een echte boost voor je weerstand dus.
  2. Zoete aardappel is een bron van gezonde koolhydraten en bovendien super lekker. Zoete aardappel versterkt de aanmaak van serotonine, een stof dat helpt een herfstdip te bestrijden. Er zit dan ook nog eens provitamine A in, bètacaroteen, wat net zoals wortel bijdraagt aan gezonde botten, tanden en een goeie weerstand.
  3. Spinazie en ijzerrijke voeding. Zeker voor sporters is dit een hele belangrijke! Een ijzertekort kan je moe maken, dus let op je ijzerinname. Ik heb zelf ook ijzer te kort en vang dit momenteel op met supplementen, maar ook veel spinazie, noten,… Mossels en kokkels zijn ook goeie bronnen van ijzer.
  4. Vezels. Dit lijkt misschien een heel algemene (is het ook) maar vezels zijn super belangrijk voor je darmflora en je darmflora is dan weer belangrijk voor je weerstand, dus let écht op je vezel inname. Vezels kan je vinden in groenten, fruit en bv. ook in lijnzaad (ik koop gebroken lijnzaad omdat die wellicht nog beter opgenomen worden).
  5. Kurkuma is ontstekingsremmend en een echte powerknol voor je lijf. Dit ontbijt is prima start van je dag.. of gebruik wat extra kurkuma als kruiden in een gerecht of, in een kopje thee.

Je voeding aanpassen zal geen wonderen verrichten, maar het draagt wel bij in het complete plaatje. Zowel gezonde voeding, als immuun boosters (zoals deze hierboven), een goede nachtrust en voldoende beweging (al dan niet rustig) dragen bij tot een algemeen ‘beter’/’gezonder’ gevoel. Kleine aanpassingen maken soms een groot verschil en dat is in deze situatie niet anders.

Verzorg vooral jezelf en anderen rondom je! 🙏

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.