Cheesecake met avocado, kokos en spinazie

Een gezonde cheesecake (no-bake) met kokos, avocado en spinazie. Deze cheesecake is lactose-vrij en zit vol eiwitten (dankzij een extra schep proteïnepoeder). Je maakt de cheesecake best minimum 4u voor je hem wil eten, ideaal dus als dessert (want je hebt er op het moment zelf geen werk meer aan), maar ik eet hem evengoed als tussendoortje of als ontbijt.

Ingrediënten:

1 taart, springvorm 24 cm, 20min. bereidingstijd

De bodem:

  • 100 gram havermout
  • 6 medjool dadels
  • 20 gram olie (ik gebruikte de helft kokosolie, de helft walnootolie)
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • Snuf grof zeezout

De vulling:

  • 1000 gram kwark of yoghurt (ik gebruikte Alpro kokos)
  • 7 gelatine blaadjes
  • 60 gram eiwitpoeder (ik gebruik vanille van innerme)
  • 1/2 avocado
  • 50 gram verse jonge spinazie

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten van de bodem samen in een cutter en mix het fijn. Is het te droog? doe er een druppeltje water in. Is het te ‘nat’? Dan kan je er nog wat havermout aan toevoegen. Leg een vel bakpapier over je springvorm, zodat je de bodem van je cheesecake niet aan de vorm blijft plakken. Verdeel het mengsel, best gewoon met je handen. Druk goed aan en laat de vorm rusten in de koelkast.

De vulling maak je als volgt: je mag alle yoghurt in een kom doen en op een heel licht vuurtje zetten (het mag zeker niet koken). Doe de gelatineblaadjes in een kommetje lauw water en laat ze even zacht worden. Doe ondertussen de spinazie en avocado met 1 lepel yoghurt in de blender (of mix in een kommetje). De gelatineblaadjes mag je uitknijpen en in de pot met yoghurt doen. De spinazie, avocado en yoghurt die gemixt is, mag je ook doorheen de kom yoghurt roeren. Klop rustig met een garde zodat de gelatine doorheen de yoghurt gemengd is. Het proteïne poeder klop je ook zachtjes met een garde erdoorheen. Giet het mengsel over je springvorm en zet terug in de koelkast. Je laat de cheesecake best min. 2u opstijven. Je mag zeker een stuk in de diepvries steken, maar hou er rekening mee dat de textuur een klein beetje anders is…

1 gedachte over “Cheesecake met avocado, kokos en spinazie”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.