Pompoensoep met gember en spinazie

Een winterse soep met pompoen, gember, gele paprika, wortel en verse gestoofde spinazie. Erbovenop, nog een scheutje kokos-room om de smaak wat te verzachten. Een bommetje vol antioxidanten en vitaminen: een soep voor een goeie weerstand! Ideaal in dit koude weer en lekker in combinatie met crackers en avocado.

Ingrediënten:

1 grote kom soep, 20min. bereidingstijd

  • 1/2 butternut
  • 1 gele paprika
  • 4 grote wortels
  • 1 stukje verse gember (ik nam ongeveer een theelepel)
  • 250 gram jonge spinazie
  • 1 ui
  • 100ml kokos-room (ik gebruik die van Alpro)

Bereidingswijze:

Schil de butternut en de wortel en snij in grove stukken. De paprika’s mag je ook in grove stukken snijden. Zet ondertussen een grote pot met water aan de kook. Doe de groenten erin en zorg dat ze net ‘onder water’ zitten. Het stukje gember, mag je schillen en in fijne stukjes in de pot doen. Breng dit eerst op een stevig vuur aan de kook en verminder het daarna en laat het wat pruttelen. Kruid af en met peper, zout, nootmuskaat en mix de soep na zo’n 20minuutjes.

De ui mag je schillen en in reepjes stoven, samen met de spinazie. Zet op een hoog vuur, tot de spinazie beetgaar is. Giet je soep nu in een kommetje, schep een grote lepel spinazie eroverheen + werk af met kokosroom. De kokosroom kan je zelf toevoegen naar wens…

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.