Puree van bloemkool

Puree van bloemkool in plaats van aardappelen: een gezond alternatief op de traditionele puree met boter en ei. Zo heb je meteen je groenten binnen én het is bovendien super lekker. Snel klaar en smaakt bijna als échte puree! Bloemkoolpuree is lekker in combinatie met zalm, seitan, gebakken tofu… zelfs de traditionele balletjes in tomatensaus kan je met deze bloemkoolpuree combineren.

Ingrediënten:

2 personen, 20min. bereidingstijd

  • 1 bloemkool
  • 300 gram zalm (ik gebruik zalmforel)
  • 300 gram groene aspergetips

Bereidingswijze:

Zet een grote kom water aan de kook. De bloemkool mag je in roosjes snijden en in het water laten koken (het mogen grote stukken zijn). Kook de bloemkool tot ze beetgaar is en giet het water af. Zorg dat je de bloemkool goed laat uitkoken/stomen zodat er zoveel mogelijk water uit je pot is. Laat de bloemkool afkoelen en ondertussen kan je de aspergetips bakken in een scheutje kokosolie. Eens de bloemkool zo goed als afgekoeld is, mag je ze mixen. Kruid af met peper, zout en veel nootmuskaat. De zalm bak ik heel kort op een fel vuur in een beetje kokosolie… Alles op een bordje, én klaar!

Ter info: dit is een ideale maaltijd na een training, maar als je zwaar getraind hebt kunnen wat extra goeie koolhydraten hier geen kwaad. Ik at er ook nog zoete aardappelfrietjes bij (uit de oven).

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.