Quiche met asperges (zonder deeg)

Koolhydraatarme (lees: zonder koolhydraten) quiche met groene asperges en suikerboontjes. Met weinig ingrediënten een voedzame lunch of diner op tafel toveren doe je zo. Wees niet bang van eieren, het feit dat ze jouw cholesterol omhoog zouden laten gaan is niet altijd waar. Het leuke aan zo’n quiche is dat je die gemakkelijk kan meenemen naar je werk, want het is ook lekker koud. Ik maak hem meestal in het weekend of als ik even tijd heb en bewaar die enkele dagen in de koelkast.

Ingrediënten:

4 personen, 1 ovenschaal van 30cm op 15 ongeveer, 30min. bereidingstijd

  • 4 eieren
  • 3 eiwitten
  • 150 gram Alpro ongezoet plantaardig alternatief voor yoghurt
  • 500 gram groene asperges
  • 200 gram suikerbonen (optioneel)
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Neem de groene asperges en kook die even in water tot ze beetgaar zijn. Groene asperges hoef je niet te schillen, ze mogen zo in de kookpot. Ondertussen neem je een mengkom en doe je de eieren, eiwitten en yoghurt erin. Mix wat peper en zout eroverheen en klop tot een mooi geheel. Ik had toevallig ook wat gekookte suikerbonen in huis, dus nam ik deze ook mee in deze quiche. Het kan ook perfect zonder, maar je kan dus ook suikerboontjes koken in water, afgieten en meenemen in dit recept. Tip: kook ineens 1kg of 1/2 kg suikerbonen en zo heb je ineens ook boontjes om de dag erna te stoven met bijvoorbeeld een stuk verse vis, heerlijk.

Verwarm je oven voor op 180 graden en neem een ovenschaal. Leg de asperges (en de bonen) hierin en giet het mengsel eroverheen. Laat het zo’n halfuur in de oven. Zie je dat je mengsel precies aan het opstijgen is? No panic, dat is normaal, het zal terug zakken eens het afkoelt uit de oven.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.