Quiche met venkel, wortel en gerookte zalm (zonder deeg)

Koolhydraatarme quiche met venkel, wortel, gerookte zalm en peterselie. Jullie hebben het misschien al gemerkt, maar quiche zonder deeg: ik ben fan! Vooral op rustdagen of als lichte lunch of diner vind ik dit ideaal… Venkel combineer ik graag met vis en ditmaal koos ik voor zalm. De wortel zorgt niet alleen voor kleur maar ook een goede bite. Ideaal om deze vooraf te maken en koud te eten of even op te warmen in de oven/microgolf op je werk (of home office).

Ingrediënten:

2 personen, 1 ovenschaal van 17cm op 17 ongeveer, 25min. bereidingstijd

  • 4 eieren
  • 100 gram Alpro ongezoet plantaardig alternatief voor yoghurt
  • 1/2 venkel
  • 2 grote wortels
  • 100 gram gerookte zalm
  • Handvol verse peterselie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Neem de venkel en de wortel en stoof die even aan, tot ze beetgaar zijn. Verwarm je oven voor op 180 graden en neem ondertussen een mengkom en doe de eieren en yoghurt erin. Mix wat peper en zout eroverheen en klop tot een mooi geheel. Verdeel de venkel en wortel over je ovenschaal en snipper er de gerookte zalm overheen. De zalm kan je gewoon met de hand wat uit elkaar trekken, dit hoeven geen mooie schelletjes of stukjes te zijn.

Neem een schaar en knip wat grove stukken peterselie eroverheen. Neem nu je mengkom en verdeel het ei met de yoghurt over je ovenschaal. Laat de quiche zo’n 25min bakken op 180 graden. Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.