Review: de Adidas SL 20 loopschoenen

Super light, super fast staat er op de Adidas site en ik kan ze geen ongelijk geven! Ik mocht de nieuwe adidas SL20 loopschoenen testen en deed er vandaag mijn eerste training mee. Wat ik vond van de schoenen? Fast and light indeed… 😏

Review SL20 adidas loopschoenen

Adidas lanceerde deze schoen met de campagne #fasterthan. De snelle loopschoenen komen als paddenstoelen uit de grond… Zowat elk merk lanceert momenteel ‘snelle’ schoenen, meestal specifiek voor wedstrijden. Deze SL20 dient niet als wedstrijdschoen, maar wel als lichte loopschoen voor het betere snelheidswerk op training.

Als je deze loopschoenen aandoet voel je het meteen: ze zijn inderdaad super licht. Hoewel de zool niet super hoog is, zit er toch nog wat demping onder. De demping in de middenzool is licht genoeg voor explosieve snelheid, zodat je dat extra ‘fly’ effect krijg tijdens je training. De SL20 is een neutrale loopschoen, dus voor mensen die meer ondersteuning nodig hebben zou ik deze niet aanraden (of je draagt hem maar af en toe, op een intervaltraining bijvoorbeeld).

Ik deed er deze ochtend een tempo-training van net geen 20km mee en dat beviel me wel. Ik moet zeggen dat vooral tijdens mijn tempo’s de schoenen goed aanvoelen. Wel voel ik dat de schoen zich iets minder aanleunt voor de lange afstanden, voor mij toch. Ik heb graag iets meer demping, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Een 20km ging nu nog wel, maar vooral op kortere afstanden als 10 of 5km kan je met deze echt knallen.

Ik ga ze zelf sowieso dragen voor tempo-trainingen en misschien op een 10km wedstrijd (die heb ik nog nooit gedaan, maar wil graag wel eens mijn 10km tijd challengen!). Hoe sneller je met deze schoen loopt, hoe meer energie je terugkrijgt en hoe meer demping (want die is responsief) je voelt. De SL20 is wat mij betreft dus zeker een aanrader als snelle, lichte schoen. Bovendien valt de prijs heel goed mee en vind ik ze dan ook nog eens mooi (I know, niet belangrijk πŸ™Šmaar toch… πŸ˜‰) dus dat is ook mooi meegenomen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.