Road to Rotterdam: nog 26 dagen

De marathon van Rotterdam komt nu wel héél dichtbij… Nog 26 dagen en dan moet ik 42,2km uit mijn lijf persen. Hoewel het enerzijds dichtbij komt, voelt het voor mij nog veraf. De onzekerheid of de marathon al dan niet doorgaat, heeft daar zeker mee te maken…

Gaat de marathon door? #corona

Eerlijk gezegd is dat mijn grootste angst momenteel… Dat de marathon gewoon niet doorgaat. Ik weet dat ik daar geen energie mag aan verspillen, maar het is nu eenmaal een feit dat de kans er dik in zit dat de marathon van Rotterdam alsnog geannuleerd zal worden. In ieder geval blijf ik trainen- no doubt 😉!

Vrijdag vroeg ik in een poll jullie mening of ik al een plan B moet bedenken en het was zowat 50/50. Heb ik al een plan B? Gezien de marathon tot dusver nog steeds doorgaat, zie ik niet in waarom ik me effectief al voor een andere zou inschrijven. Ik geef toe, ik heb wel al wat zitten browsen… En de marathon van Stockholm op 17/05 lijkt me een mooi alternatief. Nog suggesties? Laat het me gerust weten!

Hoe zien mijn komende trainingsweken eruit?

Deze week heb ik een rustig weekje. Rustig betekent: minder kilometers, geen intensieve trainingen en even op adem komen voor terug te knallen de weken erna. Dat betekent iets meer tijd om deze week te focussen op krachttraining(en). Die doe ik anders ook, maar de laatste tijd moet ik toegeven dat ik mijn core toch een klein beetje verwaarloosd heb.. Iets minder trainingsuren deze week, dus nu heb ik echt geen excuus. Ik probeer ook terug consequent naar de pilates te gaan, goed voor je core, rug,.. en om eens uit te stretchen.

Afgelopen zondag liep ik 25km en daarmee mijn langste afstand ooit. Binnen 2 weken wordt dat record teniet gedaan, want dan ga ik voor de 30km. Ik had niet het gevoel bij 25km dat ik ‘op’ was.. Integendeel, ik kon precies blijven lopen. Die 30km kijk ik dus eerder naar uit, dan dat ik er tegenop zie.

Wat ik dan wel weer spannend vind, is die afstanden lopen op een sneller tempo… 25km op duurlooptempo is natuurlijk nog iets helemaal anders dan zo’n lange afstand op wedstrijdtempo. Wat dat wedstrijdtempo zal zijn? Daar ben ik nog niet helemaal aan uit.. Maar laten we zeggen dat dat wel sub 4:35 zal zijn- gezien ik mijn duurlopen momenteel loop aan 5:00 gemiddeld. Gezien het mijn eerste marathon is, zal ik wel een richttijd in mijn hoofd hebben maar vind ik het zelf oprecht lastig in te schatten. Nog even afwachten, vertrouwen in mijn trainingen (en as usual, mijn trainer 😛) en blijven lopen dus… Ik heb er alvast heel veel ZIN IN!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.