Road to Rotterdam: nog 59 dagen

Nog 59 dagen tot mijn eerste marathon. Voor sommigen lijkt dit nog een eeuwigheid, maar naar mijn gevoel komt dit nu wel héél dichtbij. Mijn voorbereidingsperiode zat sowieso al strak, met 3 maanden om te trainen.. Maar daar heeft mijn zieke lichaam de afgelopen weken nog wat meer druk op gezet.

Trainen als je niet 100% bent?

Het zal wel met ‘de tijd van het jaar’ te maken hebben, maar de afgelopen 2-3 weken voelde ik me niet zo top. Een dag ziek, een dag weer beter.. dan weer wat ziek en weer beter.. Ik vond het moeilijk in te schatten of het verstandig was om te trainen maar ik heb toch een groot stuk van mijn ingeplande trainingen geskipt. Mijn rustpols en hartslag blijken ware rollercoasters dezer dagen.

De drang naar meer kilometers…

Die begint nu écht wel te komen. Het liefst zou ik morgen 30km te lopen, gewoon om te zien of ik het kan, maar zo werkt het natuurlijk niet. Ik moet er rekening mee houden dat ik nog geen ervaren loper ben en mijn lichaam moet wennen aan langere afstanden. Met andere woorden: opbouwen.

De halve marathon afstand kan ik wel meester, dus ik besef goed dat ik niet van 0 begin en een goeie basis heb. Omdat ik ook vaak fietstrainingen (en zwemtrainingen, maar die durf ik al eens skippen) heb, voelt het nu eenmaal aan voor mij alsof ik véél te weinig loop.

Wat is mijn plan voor de komende weken?

Deze week ging alvast beter. Dinsdag liep ik een duurtraining met tempoblokjes en die voelde goed! Deze ochtend een korte training, die ook best wel vlot ging. Ik ga zien hoe mijn lichaam de komende weken op de trainingen reageert en vooral, ernaar blijven luisteren. Is mijn rustpols te hoog en voel ik me niet zo top? Dan rust ik (al is dat met grote tegenzin). Maar blijft die zakken en voel ik me weer beter? Dan train ik door… Hopelijk kan ik binnen een weekje zeggen ‘I’m back’- want indien niet het geval, is er waarschijnlijk toch iets meer aan de hand..

Wat is mijn doel voor de marathon?

So far, geen doel. Het is te zeggen: uitlopen die handel! En of ik dat echt op mijn gemak ga doen? Natuurlijk niet.. Ik ken mezelf en wil mijn eerste marathon zo goed mogelijk lopen, maar wil er niet te veel druk op leggen en zie wel waar ik uitkom. De komende 2 maand gaan uitwijzen wat mijn ‘marathontempo’ zal zijn. Momenteel is dat natte vingerwerk, ik heb honestly geen enkel idee waar ik zal landen…

  • Helle op instagram

120

May your weekend be full of chocolate 🍫🤤! CACAO proteïn bowl: er staat een nieuw ontbijt receptje online, ideaal om dit weekend eens te proberen? Deze bowl is heel snel klaar en ga ik morgenochtend sowieso nog eens eten 🤭! Verder ga ik morgen fietsen (op de rollen) en naar de pilates (much needed 🧘🏼‍♀️!) Heb jij leuke weekendplannen? #plantbased #organic #chocolate #ontbijt #gezond #gezonderecepten

373

Snow, rain, cold... 🌨❄️ But hey, skin is waterproof- right? 😏 Vreemd genoeg heb ik van deze training alsnog erg genoten! Ik voelde me licht, ondanks de smeltende sneeuw die in mijn schoenen en kleren zat 🤪! Welke training had jij vandaag? De ❄️ kunnen trotseren? 📷 @inesnoeck . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #swimbikerun #trackgirls #courir #laufen

389

Met een top-timing tussen de 🌨 door, liep ik terug mijn eerste km’s na zondag! Toch terug even wennen aan de kou & wind 🌪🙉! Een kort rondje, en daarnet nog even los op de rollen 🚴🏼‍♀️ (kan zo deugd doen)! . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #triathlete #courir #laufen

426

Expect the unexpected 🏅- Waarom dit een betere 1/2 marathon was dan verwacht? Dat leg ik uit in een nieuwe blog! Met nog 6 weken tot @marathonrotterdam geef ik ook even een update over mijn trainingsplannen. Vandaag zwom ik een dikke 2km (yay 💙) + deed ik een kracht training. Nog iemand gesport op deze 🌧dinsdag? . . #hardlopen #halfmarathon #marathontraining #laufen #medal #courir #napels #italy #runner #stravarun

335

My legs need to rest, but my heart is still running 💙 @napolirunning De 1/2 marathon van gisteren hebben mijn benen alvast goed verteerd 👌🏻, de 2e 🍕 daarentegen was er net iets te veel aan 🙊. Gelukkig maar, want @marathonrotterdam komt ZO dichtbij 😱 Morgen schrijf ik in een nieuwe blog mijn trainingsplannen voor de komende weken! Nu nog even losfietsen... 🤗🚴🏻 . . #hardlopen #mondaymotivation #medalmonday #napoli #courir #stravarun #marathontraining #laufen

634

BAM 🔥 1:26:57 en met de eerste medaille van 2020 een nieuw PR op de @napolirunning halve marathon! Als 16e vrouw gefinisht, deze had ik niet zien aankomen 🙉😍. Ik voelde dat de benen (nòg) meer wilden dan mijn conditie vandaag aankon, dus deze was LASTIG 👅! En nu.. 🍕🍕🍕🏅🏅🏅 . . #hardlopen #stravarun #halfmarathon #marathontraining #napoli #courir #laufen #sundayrunday #runner

398

Low low low low 🎶✌🏻 = my heart rate during this recovery run 🤪! Een recup loopje heel erg rustig zoals het hoort. Het kriebelt naar meer, maar ook deze soort trainingen zijn essentieel 👌🏻 Ben ik de enige die het lastig vindt om zich in te houden tijdens zo’n trainingen? 🙊 . . #hardlopen #stravarun #recovery #marathontraining #courir #laufen #runner #swimbikerun

429

To stretch or not to stretch? 🤷🏼‍♀️ En vooral ook, wanneer stretch je dan best? Ik schreef er een nieuw artikel over, link in bio! Vandaag ging ik na het losfietsen op de rollen, aquajogging én krachtoefeningen ook nog stretchen (day well spent dus 🙉) Wie zit nog in team stretchen? 🙋🏼‍♀️ . 📷 @inesnoeck . #hardlopen #marathontraining #laufen #stretching #swimbikerun #courir #stravarun

  • Mijn nieuwste posts

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.