Road to Rotterdam: nog 59 dagen

Nog 59 dagen tot mijn eerste marathon. Voor sommigen lijkt dit nog een eeuwigheid, maar naar mijn gevoel komt dit nu wel héél dichtbij. Mijn voorbereidingsperiode zat sowieso al strak, met 3 maanden om te trainen.. Maar daar heeft mijn zieke lichaam de afgelopen weken nog wat meer druk op gezet.

Trainen als je niet 100% bent?

Het zal wel met ‘de tijd van het jaar’ te maken hebben, maar de afgelopen 2-3 weken voelde ik me niet zo top. Een dag ziek, een dag weer beter.. dan weer wat ziek en weer beter.. Ik vond het moeilijk in te schatten of het verstandig was om te trainen maar ik heb toch een groot stuk van mijn ingeplande trainingen geskipt. Mijn rustpols en hartslag blijken ware rollercoasters dezer dagen.

De drang naar meer kilometers…

Die begint nu écht wel te komen. Het liefst zou ik morgen 30km te lopen, gewoon om te zien of ik het kan, maar zo werkt het natuurlijk niet. Ik moet er rekening mee houden dat ik nog geen ervaren loper ben en mijn lichaam moet wennen aan langere afstanden. Met andere woorden: opbouwen.

De halve marathon afstand kan ik wel meester, dus ik besef goed dat ik niet van 0 begin en een goeie basis heb. Omdat ik ook vaak fietstrainingen (en zwemtrainingen, maar die durf ik al eens skippen) heb, voelt het nu eenmaal aan voor mij alsof ik véél te weinig loop.

Wat is mijn plan voor de komende weken?

Deze week ging alvast beter. Dinsdag liep ik een duurtraining met tempoblokjes en die voelde goed! Deze ochtend een korte training, die ook best wel vlot ging. Ik ga zien hoe mijn lichaam de komende weken op de trainingen reageert en vooral, ernaar blijven luisteren. Is mijn rustpols te hoog en voel ik me niet zo top? Dan rust ik (al is dat met grote tegenzin). Maar blijft die zakken en voel ik me weer beter? Dan train ik door… Hopelijk kan ik binnen een weekje zeggen ‘I’m back’- want indien niet het geval, is er waarschijnlijk toch iets meer aan de hand..

Wat is mijn doel voor de marathon?

So far, geen doel. Het is te zeggen: uitlopen die handel! En of ik dat echt op mijn gemak ga doen? Natuurlijk niet.. Ik ken mezelf en wil mijn eerste marathon zo goed mogelijk lopen, maar wil er niet te veel druk op leggen en zie wel waar ik uitkom. De komende 2 maand gaan uitwijzen wat mijn ‘marathontempo’ zal zijn. Momenteel is dat natte vingerwerk, ik heb honestly geen enkel idee waar ik zal landen…

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.