Rösti van zoete aardappel en rode biet

Zoete aardappel en rode biet lijkt niet zo een voor de hand liggende combinatie, maar past eigenlijk wel goed samen. Als ik aardappelen eet, dan zijn het meestal zoete aardappelen, bomvol voedingswaarden en past perfect binnen een gezond (al dan niet sporters)menu. Het is dan ook fijn om eens te variëren met de manieren waarop je zoete aardappel eet. Deze rösti’s zijn dus ideaal voor bij een stukje gebraden kip of veggie burger. Bij vis vind ik ze net iets minder goed passen, maar dat is persoonlijk.

Ingrediënten:

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 grote rauwe rode bieten
  • 1 ei
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel kokosolie/olijfolie

Bereidingswijze:

Schil de zoete aardappel en de rote biet, en snij ze dan fijn met een grote rasp. Ik vind het handig om de rasp boven een mengkom te houden, zo vang je gemakkelijk alle stukjes op. Doe er 1 ei en ongeveer 50 gram amandelmeel bij en meng alles samen. Nu neem je een grote pan en laat je er ongeveer 1 soeplepel kokos-of olijfolie in smelten. Maak pakketjes met je handen van het zoete aardappel-bieten mengsel en leg die hoopjes in de pan. Laat zo’n 5minuten bakken aan de ene kant, draai ze om met een spatel, en nog 5minuten aan de andere kant.

Smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.