Pasta met zelfgemaakte saus, een snel, lekker, verrassend recept. Ik wou de hype ook even testen (misschien heb je het al gezien via TikTok of reels) en ik moet zeggen, geslaagd. Ik maak er mijn eigen versie van en voeg er verse basilicum aan toe. Je kan variëren in pastasoorten en welke vis/vlees je er bij eet. Ik vind de versie met scampi’s het allerlekkerste, maar zo kan je er ook kippengehakt balletjes bij eten. Gezien in dit gerecht amper groenten zitten, is het eerder een ‘heavy training day’ meal, of perfect voor op een comfort food dag.
Ingrediënten:
4 personen, 20min bereidingstijd (+20min. oven)
- 400 gram pasta (ongekookt) tagliatelle
- 1 blok feta (200gram)
- 500 gram kerstomaatjes
- +- 30 scampi’s
- 2 eetlepels olijfolie
- oregano, peper, zout
- handvol verse basilicum
Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 180 graden. Leg de blok feta in het midden van een ovenschaal en leg alle tomaatjes eromheen. Voeg er de olijfolie aan toe en kruid af met oregano, peper, zout. Zet de ovenschaal zo’n 20minuten in de oven tot je ziet dat de tomaten velletjes wat donker beginnen te worden (als ze opensplitten, no worries, dat is net goed) en de feta goed zacht is. Haal de ovenschaal uit de oven, leg er wat basilicumblaadjes (hou er wat over voor op het einde je bord te dresseren) op en mix alles door elkaar.
Terwijl de feta en tomaat aan het bakken is, zet je een kom water op en kook je er de pasta in. Als de pasta klaar is, giet je ze af en leg je ze meteen in de ovenschaal en meng je met de saus. De scampi’s kan je bakken, liefst in kokosolie, kort en op een hoog vuur. Eens gebakken leg je ze op de ovenschaal, voeg je er nog enkele basilicumblaadjes aan toe, et voilà.
Smakelijk!