Tiramisu: gezonder én eiwitrijk

Tiramisu die ook nog eens gezond en eiwitrijk is? Het kan! Deze versie van tiramisu heb je heel snel gemaakt en zit bomvol eiwitten. Helemaal ‘guilt-free’ is de tiramisu niet want er zitten nog steeds koekjes in, maar een klein beetje suiker kan nu ook weer geen kwaad. Ik heb geprobeerd om porties in te vriezen maar dat was geen gigantisch succes dus zou ik niet aanraden. Je kan kiezen of je 1 portie maakt, 2, 3, … De tiramisu kan je bewaren in de koelkast, zo’n 4 dagen. Ik eet deze tiramisu als guilty pleasure, alsook goeie recovery na een training op een zondagnamiddag in de zetel, of gewoon ’s avonds als ik echt eens zin heb in een toetje na de maaltijd. Over het algemeen ben ik niet zo van ‘snacken’ maar voor deze maak ik graag een uitzondering.

Ingrediënten:

4 porties, 20min. bereidingstijd

  • 1 kopje koffie
  • 500 gram Skyr
  • 150 gram boudoirs
  • 1 soeplepel cacao
  • 2 eieren
  • 50 gram kokosbloesemsuiker (gewone suiker kan ook)

Bereidingswijze:

Neem een mengkom en doe er de Skyr met de kokosbloesemsuiker alvast doorheen. Split de eieren en doe de 2 eiwitten apart in een beker om op te kloppen. De eierdooiers mag je doorheen de Skyr mengen. Klop de eiwitten (het kan met de hand maar maak het jezelf makkelijk met een mixer) tot ze hard zijn en meng ze daarna voorzichtig onder het Skyr mengsel.

Neem de koffie en leg de boudoirs er 1 voor 1 in, en plaats ze erna in een ovenschaal/kom waar je de tiramisu in wil doen. Maak nu een laagje van de boudoirs, een laag Skyr mengsel eroverheen, en herhaal dit 2x. Op het einde kan je met een zeef nog wat cacaopoeder eroverheen doen, minimum nog 30min. laten opstijven in de koelkast et voilà. Smakelijk!

Best of both worlds na een échte zware training? Bananenbrood & tiramisu

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.