Speculaas bananenbrood met peer

Speculaas en bananenbrood: een goede combinatie? Als je ‘t mij vraagt wel! Ik had nog een restje speculaas, een paar rijpe bananen en een rijpe peer… Dus ik dacht, why not eens proberen die te combineren in een receptje? Deze versie bananenbrood bevat wel iets meer (geraffineerde) suiker door de speculaas dan de basis versies, maar af en toe kan dat eens geen kwaad. Bovendien ben ik helemaal geen fan van waste en als je speculaas over hebt van Sinterklaas is dit de perfecte manier om ze te verwerken. Je kan een stukje van dit bananenbrood combineren met gewoon brood bij je ontbijt, of een stuk nemen voor je training. Een stevige portie koolhydraten, dat kan al eens smaken.

Ingrediรซnten:

  • 200 gram speculaas
  • 2 rijpe bananen
  • 1 rijpe peer
  • 70gr geroosterde notenmengeling
  • 1 ei
  • 50 gram amandelmeel
  • 150 gram havermeel (of boekweitbloem, gewone bloem)
  • 100ml amandelmelk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel zout (idealiter himalaya zout)

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden en neem een bakvorm en leg er een vel bakpapier in.

Neem een mengkom en mix er de 2 bananen, amandelmelk en het ei doorheen. Neem 1/4 van je speculaas en mix dit ook nog door het deeg. Voeg het amandelmeel en havermeel eraan toe, alsook de spculaaskruiden, bakpoeder en zout. Meng alles tot je een goed geheel krijgt (let op klontertjes in de bloem, gebruik desnoods een garde of zeef de bloem eerst eventjes). Verbrokkel de noten en 1/4 speculaas erdoorheen, schep goed om met een garde of lepel. De peer mag je schillen en in kleine stukjes erdoorheen snijden.

Giet het deeg in de vorm en verbrokkel nu de resterende speculaas overheen je bakvorm. Voeg er optioneel nog enkele pecannoten aan toe. Laat het bananenbrood 40min bakken op 180 graden, even uitrusten op een rooster, et voila! Smakelijk!

2 gedachten over “Speculaas bananenbrood met peer”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.