Tips voor loopkledij bij koud weer

Loopkledij bij koud weer uitkiezen is niet altijd even gemakkelijk. Je vertrekt vaak helemaal ingepakt en na 10min. krijg je het té warm… Het is zeker belangrijk om niet te koud te hebben tijdens je training, maar te warm is ook niet goed/aangenaam. Vooral voor de ochtendlopers onder ons, is dit heel belangrijk. Maar opgelet, ook al zit de zon ’s middags uit kan het nog heel fris aanvoelen. Check dus altijd even de temperatuur (en eventueel de wind) voor je aan je training begint.

Laagjes.

Deze ken je ongetwijfeld al. Beter een T-shirt met een truitje erover, dan 1 dikke trui. Als het écht heel koud (als het vriest) dan kan je onderstaande 3 laagjes aandoen. Is het tussen 2 en 8 graden volstaan laag 2 en 3 normaal wel.

  • Laag 1: thermisch truitje (zonder mouwen)
  • Laag 2: T-shirt met lange mouwen (neem zeker een dri-fit)
  • Laag 3: wind-en of water-afstotende jasje (wel best een ademende stof)

Sokken.

Je hebt variaties in dikke of lichtere hardloopsokken. In de winter vind ik het fijn om sokken te dragen met een extra kussen aan de enkel en de tenen, dan hebben je voeten iets warmer maar adement de sok wel nog. Ik draag zelf altijd compressiekousen en dan zijn deze een hele goeie optie.

Hoofd-deksel en handschoenen.

Is het kouder dan 5 graden? Dan loop ik altijd met een band op mijn hoofd die mijn oren bedekt. Ik heb zelf een setje loophandschoenen en een bandje (online gekocht, je hebt heel veel variaties en merken…) en daar ben ik erg tevreden van. Ook al krijg je het warm met je band op je hoofd, die laat je beter aan- loop écht niet verder met je hoofd onbedekt in zo’n koude.. nergens goed voor.

Broek.

Er bestaan heel veel verschillende loopbroeken en dus ook thermische. Een thermische broek (speciaal voor de winter, die is binennin wat zachter) is enkel nodig als het héél koud is.. Ik krijg zelf al snel te warm met een thermische broek en doe die enkel aan als het vriest. Gezien ik ook graag met compressiekousen blijf lopen in de winter, combineer ik meestal een 3/4 broek met mijn kousen erboven (zo is mijn volledige been bedekt). Een lange broek én compressiekousen is me ook wat té warm…

Lange kousen + 3/4 broek

Ik maak zelf ook vaak nog de fout om te warm gekleed de deur uit te gaan. Zo had ik voor de 1/2 marathon van Barcelona zelf een lange broek + lange mouwen aan en het was 17 graden… 🤦‍♀ Helemaal niet nodig dus. Als je het te warm krijgt tijdens je run kan je altijd je jas rond je middel binden- beter dan je te pletter zweten. Bij een duurloop zorg ik dat ik altijd goed ingepakt ben. Ga je langer dan een uur lopen? Dan kan je terug koud krijgen, dus wacht even af voor je je jas uitdoet.

  • Helle op instagram

318

You don’t get what you wish for, you get what you work for! ✨YES- het is weekend, dus dat betekent.. duurtrainingen 😄! Morgen een duurloop en zondag op de fiets voor mij! Heb jij leuke (sport)plannen?🙋🏼‍♀️ . . #hardlopen #marathontraining #stravarun #goldenhour #runner #ikloophard

229

Meer lopen, meer eten.. 🤷🏼‍♀️ Maar you know me, ik hou het gezond! Zoals deze havermoutcrumble van appel en speculaaskruiden. Oh YUM! Receptje staat op de blog 🙆🏼‍♀️👩🏼‍🍳 . . #crumble #gezonderecepten #apple #applecrumble #gezond #fitfood #hardlopen

416

BREEK DE WEEK 🙆🏼‍♀️ Met een recovery loopje bijvoorbeeld? Ik liep deze 6km deze ochtend niet alleen, maar met mijn zus en een vriendin @sienveldbloempje Met 3 tegen de wind 🤷🏼‍♀️! Ging je ook sporten tegen de elementen vandaag? . . #hardlopen #recovery #marathontraining #stravarun #laufen #courir #runner #marathon

377

Wind 1- Helle 0 🤷🏼‍♀️ Want tegen de wind win je nooit... Maar ik ging er gewoon door 🌪🌧! In deze training liep ik 20’ intensief tegenwind en 20’ intensief wind mee 🙌🏻 (altijd leuker met wind mee terug vind ik) . . #roadtorotterdam #hardlopen #stravarun #ikloophard #courir #marathontraining

321

Lacing up for a new training week 🙌🏻! Hoe kies je de juiste loopschoenen? 🙉 Ik deel mijn tips in een nieuwe blog. Ik wissel sowieso graag af en mijn nieuwe van @all4runningstore lopen alvast super lekkerrrr 😁! Vind jij het soms lastig kiezen uit het grote aanbod? Wat is voor jou de beslissende factor? . . #mondaymotivation #runningshoes #ikloophard #runner #marathontraining #asics #roadtorotterdam

395

New distance, new shoes! De kop is eraf, mijn eerste duurloop van de marathontraining is een feit! Meteen mijn nieuwe schoenen van @all4runningstore getest- en goedgekeurd! Training voelen ook al minder moeizaam, dus alleen maar blije gezichten dit weekend 😁🙏🏻 . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #roadtorotterdam #swimbikerun

179

Grab life by the (veggie)balls 😄 Omdat het niet altijd moeilijk moet zijn, een simpele veggie lunch- so damn delicious! Receptje komt (snel) op de blog. Who’s hungryyy?😋 . . #veggie #salad #gezond #gezonderecepten #vegan #hummus #lunch #fitfood

306

Hold on tight for the WEEKEND! Morgen een duurloop en zondag een duurtraining op de fiets: alleen maar mooie vooruitzichten dus 😍! Ik zette de toon vandaag alvast: terug voor de eerste keer op de rollen 🚴🏼‍♀️en een pittige krachttraining erna. 🏋🏼‍♀️. Wat zijn jouw weekendplannen? . . #hardlopen #marathontraining #stravarun #running #ikloophard #trackandfield

  • Mijn nieuwste posts

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.