Gezonde pannenkoekjes met rode biet: alweer een variatie op mijn favoriete ontbijt. Onlangs deelde ik deze variant met spinazie en de rode biet pannenkoekjes, zijn op hetzelfde recept gebaseerd. Altijd fijn, om een andere kleur, andere smaak of andere textuur te proberen. Ik eet deze pannenkoekjes zowel voor- of na een training. Ik voeg er extra eiwitten aan toe, speciaal voor sporters, maar je kan natuurlijk ook gewoon 1 ei gebruiken, als dat voor jou voldoende is.
Ingrediƫnten:
1 persoon
- 4 eiwitten
- 50 gram sorghummeel (kan ook met eender welke andere bloem)
- 2 gekookte rode bietjes
- Olijfolie
- Scheutje amandelmelk
- Handje gebroken lijnzaad
- Optioneel: 1/2 avocado
Bereidingswijze:
Neem een kommetje en doe hier de eiwitten en rode biet in. Mix dit, tot je een mooi geheel krijgt en meng dan de bloem en het lijnzaad erdoorheen. Heb je graag erg zoete pannenkoekjes? Dan doe je er best een beetje stevia of wat honing in. Verhit een pan, of als je mooie ronde pannenkoekjes wil, een klein pannetje en doe hier een scheutje olie in. Giet een deel van het beslag in je pan(netje) en wacht enkele minuutjes tot er kleine blaasjes op komen. Nu neem je een spatel en kan je de pannenkoek omdraaien. Bak en leg ze 1 voor 1 op een rooster om even te laten afkoelen. Post-workout zou ik hier nog een 1/2 avocado bij eten als beleg. Pre-workout (vooral voor het lopen) zou ik dit minder snel doen als ik kort erna ga sporten, want die vetten kunnen op de maag liggen. (bij het fietsen heb ik hier geen last van…) Smakelijk!