Wat ik eet vòòr, tijdens en na het sporten

Triathlon-training betekent niet alleen veel sporten, maar ook véél eten. Als ik niet langer dan een uur sport, dan ga ik geen ‘speciale’ voeding eten. Daarmee bedoel ik dat ik geen gelletjes, repen of extra koolhydraten inneem tijdens het sporten. Maar als ik een fietsrit van meer dan 2,5 u inplan- dan denk ik wel even na wat ik allemaal meeneem. Ik heb zelf het liefste alles zo natuurlijk mogelijk- veel sportgels en sportdranken smaken erg artificieel en proeven ‘chemisch’ naar mijn mening. De zoektocht naar lekkere, verantwoorde sportvoeding werd dus opgestart 🙅‍♀… Ik kwam al google’end Innerme tegen en vroeg of ik eens enkele producten mocht testen. Ik kreeg een heel mooi pakketje toegestuurd. Boy o boy, heb ik mijn sport voedingsmerk gevonden! Ik zou nooit producten aanraden waar ik niet in geloof, laat dat duidelijk zijn. Ik maak hier wel een beetje reclame, maar zie het vooral als een oprechte review van producten waar ik in geloof.

Voor het sporten

Als ik een rustige training (lsd run, uurtje losfietsen, …) op de planning heb staan, doe ik die vaak nuchter. Loop ik intervallen of ga ik langer dan 1,5u sporten dan neem ik wel sowieso een ontbijt. Het is belangrijk om voor je training voldoende koolhydraten op te nemen want die heb je nodig voor je workout. Ik ben zelf ook al tegen de lamp gelopen… Op de fiets springen met enkel wat fruit in de maag en dan na 70km een serieuze hongerklop krijgen… Not good 🙉.

Bijvoorbeeld:

 • Havermout met amandelmelk en wat fruit
 • Granola (zelfgemaakt) met grote portie fruit en wat yoghurt
 • Gebakken banaan met honing en kaneel + potje yoghurt en wat granola
 • Bananenbrood met confituur/honing en fruit
 • Kokospannenkoekjes

Als ik een training heb van langer dan 2u dan eet ik steeds wel een stevig ontbijt ervoor. Let wel dat je max. 2u voor je training nog eet, anders gaat dit op je maag liggen. Bij het fietsen heb ik daar niet echt last van, maar als ik ga lopen eet ik zeker niets meer 2u voor mijn training.

Als ik weinig tijd heb en ’s morgens een intensieve training doe (voor het werk dus) dan eet ik gewoon 1 banaan (of een halve) en ik eet ik erna een stevig ontbijt, dus dat is ook altijd een optie.

Tijdens het sporten

Vroeger at ik nooit iets tijdens het sporten, maar eens je trainingen langer dan 1,5u beginnen worden kan je niet anders…Dus ben ik beginnen ‘leren eten’ terwijl ik sport. Niet gemakkelijk! Ik testte al eens met een banaan of dadels mee te nemen maar dat verteert best wel moeilijk tijdens het lopen (opnieuw, tijdens het fietsen heb ik hier geen last van). Dus begon ik gelletjes en energie repen te testen. Liefst heb ik alles zo ‘zuiver’ mogelijk en zo kwam ik bij de producten van innerme. Er zijn natuurlijk heel veel andere merken die ook goed zijn. Mijn advies? Testen! Zo vind ik de gelletjes van OTE ook top, mijn favoriete smaak is appel/kaneel. Voor mensen uit de streek, ze verkopen deze in running-center Hulste!

Tip: Er staat op de site van Innerme een handig schema van wat je kan/moet eten tijdens een training of wedstrijd. Dat kan je hier even checken.

Als je niet goed weet wat gekozen, kan ik je aanraden om deze even te bestellen– dan heb je meteen een mix en kan je de verschillende producten testen.

Mijn favorieten?

 • Energy bar cacao sinaas
 • Energy gel citroen (vooral tijdens een wedstrijd neem ik liefst gelletjes)
 • Oat bar nuts & seeds
 • Dadels (medjool dadels, die kan je in praktisch elke supermarkt kopen)

Na het sporten

Na een fietsrit eet ik een gewone maaltijd, met veel koolhydraten, eiwitten, vetten… Veel van alles dus 😂! Als ik meer dan 3u gefietst heb, dan gaat zowat alles wel vlotjes binnen en kan een taartje in de namiddag ook wel nog eens smaken. Ik zondig best veel na zo’n training, maar zorg wel altijd dat ik eerst de juiste dingen binnen krijg.

Als het qua timing niet goed uitkomt (ik kom bv. 1 of 2u voor het middageten terug) dan drink ik bij het thuiskomen een shake. Dan mix ik wat amandelmelk met een banaan en een schep proteïne poeder (met nog rode bietjes erbij, of verse spinazie of…) en drink ik die meteen erna. Dat is goed voor de recuperatie van je spieren, dus wacht zeker niet te lang met eten!

Sport ik ’s avonds nog? Dan eet ik geen ‘grote’ warme maaltijd meer voor het slapengaan, maar drink ik een shake en eet ik nog wat (soja)yoghurt met een beetje fruit, wat schelletjes kippewit op een rijstkoek… lichte eiwitrijke voedingsmiddelen die snel verteren, anders krijg ik moeite om goed te slapen!

Welke proteïnepoeder kan ik aanraden? Ik heb de vanille van Innerme getest en vind hem qua samenstelling top (opnieuw: natuurlijk en niet volgepropt met smaakstoffen). Qua smaak moet je er wel aan wennen (lees: niet zo top 😂) maar ik doe er een banaan en melk bij en dan is dat wel oké. Ik gebruik ook graag de proteïnepoeders van QNT, die zijn erg lekker (maar, qua samenstelling iets minder).

Heb je vragen? Let me know, always happy to help!

 • Helle op instagram

27

May your weekend be full of chocolate 🍫🤤! CACAO proteïn bowl: er staat een nieuw ontbijt receptje online, ideaal om dit weekend eens te proberen? Deze heb je in een mum van tijd in die bowl getoverd... #plantbased #organic #chocolate #ontbijt #gezond #gezonderecepten

367

Snow, rain, cold... 🌨❄️ But hey, skin is waterproof- right? 😏 Vreemd genoeg heb ik van deze training alsnog erg genoten! Ik voelde me licht, ondanks de smeltende sneeuw die in mijn schoenen en kleren zat 🤪! Welke training had jij vandaag? De ❄️ kunnen trotseren? 📷 @inesnoeck . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #swimbikerun #trackgirls #courir #laufen

389

Met een top-timing tussen de 🌨 door, liep ik terug mijn eerste km’s na zondag! Toch terug even wennen aan de kou & wind 🌪🙉! Een kort rondje, en daarnet nog even los op de rollen 🚴🏼‍♀️ (kan zo deugd doen)! . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #triathlete #courir #laufen

426

Expect the unexpected 🏅- Waarom dit een betere 1/2 marathon was dan verwacht? Dat leg ik uit in een nieuwe blog! Met nog 6 weken tot @marathonrotterdam geef ik ook even een update over mijn trainingsplannen. Vandaag zwom ik een dikke 2km (yay 💙) + deed ik een kracht training. Nog iemand gesport op deze 🌧dinsdag? . . #hardlopen #halfmarathon #marathontraining #laufen #medal #courir #napels #italy #runner #stravarun

335

My legs need to rest, but my heart is still running 💙 @napolirunning De 1/2 marathon van gisteren hebben mijn benen alvast goed verteerd 👌🏻, de 2e 🍕 daarentegen was er net iets te veel aan 🙊. Gelukkig maar, want @marathonrotterdam komt ZO dichtbij 😱 Morgen schrijf ik in een nieuwe blog mijn trainingsplannen voor de komende weken! Nu nog even losfietsen... 🤗🚴🏻 . . #hardlopen #mondaymotivation #medalmonday #napoli #courir #stravarun #marathontraining #laufen

633

BAM 🔥 1:26:57 en met de eerste medaille van 2020 een nieuw PR op de @napolirunning halve marathon! Als 16e vrouw gefinisht, deze had ik niet zien aankomen 🙉😍. Ik voelde dat de benen (nòg) meer wilden dan mijn conditie vandaag aankon, dus deze was LASTIG 👅! En nu.. 🍕🍕🍕🏅🏅🏅 . . #hardlopen #stravarun #halfmarathon #marathontraining #napoli #courir #laufen #sundayrunday #runner

398

Low low low low 🎶✌🏻 = my heart rate during this recovery run 🤪! Een recup loopje heel erg rustig zoals het hoort. Het kriebelt naar meer, maar ook deze soort trainingen zijn essentieel 👌🏻 Ben ik de enige die het lastig vindt om zich in te houden tijdens zo’n trainingen? 🙊 . . #hardlopen #stravarun #recovery #marathontraining #courir #laufen #runner #swimbikerun

429

To stretch or not to stretch? 🤷🏼‍♀️ En vooral ook, wanneer stretch je dan best? Ik schreef er een nieuw artikel over, link in bio! Vandaag ging ik na het losfietsen op de rollen, aquajogging én krachtoefeningen ook nog stretchen (day well spent dus 🙉) Wie zit nog in team stretchen? 🙋🏼‍♀️ . 📷 @inesnoeck . #hardlopen #marathontraining #laufen #stretching #swimbikerun #courir #stravarun

 • Mijn nieuwste posts

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.