Wat ik eet vòòr, tijdens en na het sporten

Triathlon-training betekent niet alleen veel sporten, maar ook véél eten. Als ik niet langer dan een uur sport, dan ga ik geen ‘speciale’ voeding eten. Daarmee bedoel ik dat ik geen gelletjes, repen of extra koolhydraten inneem tijdens het sporten. Maar als ik een fietsrit van meer dan 2,5 u inplan- dan denk ik wel even na wat ik allemaal meeneem. Ik heb zelf het liefste alles zo natuurlijk mogelijk- veel sportgels en sportdranken smaken erg artificieel en proeven ‘chemisch’ naar mijn mening. De zoektocht naar lekkere, verantwoorde sportvoeding werd dus opgestart 🙅‍♀… Ik kwam al google’end Innerme tegen en vroeg of ik eens enkele producten mocht testen. Ik kreeg een heel mooi pakketje toegestuurd. Boy o boy, heb ik mijn sport voedingsmerk gevonden! Ik zou nooit producten aanraden waar ik niet in geloof, laat dat duidelijk zijn. Ik maak hier wel een beetje reclame, maar zie het vooral als een oprechte review van producten waar ik in geloof.

Voor het sporten

Als ik een rustige training (lsd run, uurtje losfietsen, …) op de planning heb staan, doe ik die vaak nuchter. Loop ik intervallen of ga ik langer dan 1,5u sporten dan neem ik wel sowieso een ontbijt. Het is belangrijk om voor je training voldoende koolhydraten op te nemen want die heb je nodig voor je workout. Ik ben zelf ook al tegen de lamp gelopen… Op de fiets springen met enkel wat fruit in de maag en dan na 70km een serieuze hongerklop krijgen… Not good 🙉.

Bijvoorbeeld:

 • Havermout met amandelmelk en wat fruit
 • Granola (zelfgemaakt) met grote portie fruit en wat yoghurt
 • Gebakken banaan met honing en kaneel + potje yoghurt en wat granola
 • Bananenbrood met confituur/honing en fruit
 • Kokospannenkoekjes

Als ik een training heb van langer dan 2u dan eet ik steeds wel een stevig ontbijt ervoor. Let wel dat je max. 2u voor je training nog eet, anders gaat dit op je maag liggen. Bij het fietsen heb ik daar niet echt last van, maar als ik ga lopen eet ik zeker niets meer 2u voor mijn training.

Als ik weinig tijd heb en ’s morgens een intensieve training doe (voor het werk dus) dan eet ik gewoon 1 banaan (of een halve) en ik eet ik erna een stevig ontbijt, dus dat is ook altijd een optie.

Tijdens het sporten

Vroeger at ik nooit iets tijdens het sporten, maar eens je trainingen langer dan 1,5u beginnen worden kan je niet anders…Dus ben ik beginnen ‘leren eten’ terwijl ik sport. Niet gemakkelijk! Ik testte al eens met een banaan of dadels mee te nemen maar dat verteert best wel moeilijk tijdens het lopen (opnieuw, tijdens het fietsen heb ik hier geen last van). Dus begon ik gelletjes en energie repen te testen. Liefst heb ik alles zo ‘zuiver’ mogelijk en zo kwam ik bij de producten van innerme. Er zijn natuurlijk heel veel andere merken die ook goed zijn. Mijn advies? Testen! Zo vind ik de gelletjes van OTE ook top, mijn favoriete smaak is appel/kaneel. Voor mensen uit de streek, ze verkopen deze in running-center Hulste!

Tip: Er staat op de site van Innerme een handig schema van wat je kan/moet eten tijdens een training of wedstrijd. Dat kan je hier even checken.

Als je niet goed weet wat gekozen, kan ik je aanraden om deze even te bestellen– dan heb je meteen een mix en kan je de verschillende producten testen.

Mijn favorieten?

 • Energy bar cacao sinaas
 • Energy gel citroen (vooral tijdens een wedstrijd neem ik liefst gelletjes)
 • Oat bar nuts & seeds
 • Dadels (medjool dadels, die kan je in praktisch elke supermarkt kopen)

Na het sporten

Na een fietsrit eet ik een gewone maaltijd, met veel koolhydraten, eiwitten, vetten… Veel van alles dus 😂! Als ik meer dan 3u gefietst heb, dan gaat zowat alles wel vlotjes binnen en kan een taartje in de namiddag ook wel nog eens smaken. Ik zondig best veel na zo’n training, maar zorg wel altijd dat ik eerst de juiste dingen binnen krijg.

Als het qua timing niet goed uitkomt (ik kom bv. 1 of 2u voor het middageten terug) dan drink ik bij het thuiskomen een shake. Dan mix ik wat amandelmelk met een banaan en een schep proteïne poeder (met nog rode bietjes erbij, of verse spinazie of…) en drink ik die meteen erna. Dat is goed voor de recuperatie van je spieren, dus wacht zeker niet te lang met eten!

Sport ik ’s avonds nog? Dan eet ik geen ‘grote’ warme maaltijd meer voor het slapengaan, maar drink ik een shake en eet ik nog wat (soja)yoghurt met een beetje fruit, wat schelletjes kippewit op een rijstkoek… lichte eiwitrijke voedingsmiddelen die snel verteren, anders krijg ik moeite om goed te slapen!

Welke proteïnepoeder kan ik aanraden? Ik heb de vanille van Innerme getest en vind hem qua samenstelling top (opnieuw: natuurlijk en niet volgepropt met smaakstoffen). Qua smaak moet je er wel aan wennen (lees: niet zo top 😂) maar ik doe er een banaan en melk bij en dan is dat wel oké. Ik gebruik ook graag de proteïnepoeders van QNT, die zijn erg lekker (maar, qua samenstelling iets minder).

Heb je vragen? Let me know, always happy to help!

 • Helle op instagram

139

Trying to Monday 🤷🏼‍♀️ - Deze ochtend meteen erin gevlogen met een uurtje zwemmen 🏊🏻‍♀️ (techniek oefeningen). Hit my head 🙄🤕 dus de rest van de dag ging iets moeizamer, gelukkig met de schrik er vanaf gekomen 😉. Heb jij je maandag overleefd? . . #hardlopen #mondaybelike #swimbikerun #trilife #mondayquotes

244

GENES 😍- Duurloop met mijn papa & broer @arnetavie op deze semi-zonnige zondag. Wat ik voor en na mijn training(en) vandaag zo allemaal gegeten heb? Dat lees je in een nieuwe blog: EETDAGBOEK 2 ✨ #linkinbio Wat mag niet ontbreken op jouw menu op een sportieve dag? 🙋🏼‍♀️ . . #hardlopen #stravarun #halfmarathontraining #ikloophard #sundayrunday

551

Shit just got very real- I BOUGHT A HOUSE 🏠 Never felt more grown-up 😅🙉 Ktown forever ❤️ #nr1 . . #weekend #boughtahous #8500 #igkortrijk #kortrijk

393

Trying to conquer Wednesday like a queen 👸🏼😏😅. Deze ochtend een early intensieve training voor me, gevolgd door meeting na meeting na... 🙉 All work no play dus, maar nog een kwartiertje abs bij het thuiskomen eruit gekregen.. beter dan niks 😉 Mid-week, maakte jij al km’s deze week? . . #hardlopen #stravarun #ikloophard #morningrun #sporten #triathlete

132

New week, new recipe: made with passion(fruit)👩🏼‍🍳✨.Gezonde crumble met appel, framboos en passievrucht. Snel klaar + makkelijk vooraf te maken voor de hele week... Recipe is up there ☝🏻in my bio! . . #crumble #mondaymotivation #passionfruit #apple #recepten #gezond

392

SOAKED but satisfied 🌧💦 Spetter, spieter, spater met @dylanvoet tijdens deze duurloop 😂👌🏻 Zó van genoten en daarna languit in de zetel met zelfgemaakte crumble (receptje komt eraan hoor ☝🏻). Wie deed nog een workout in dit weeeer? 🙋🏼‍♀️ . . #hardlopen #stravarun #swimbikerun #ikloophard #sundayrunday #halfmarathontraining

190

Taking advantage of a few moments of sun ☀️ Vandaag duurtraining op de fiets en morgen... Nog eens een langere duurloop- ZIN IN! Ga jij morgen ook voor een sunday-runday? . . #hardlopen #trilife #swimbikerun #outsideisfree #ikloophard #triathlete

274

The world is a different place at 6’o clock. It moves a little slower, sounds a lot quieter, and feels so peaceful. Morning bliss, morning run... 😌🙏🏻 Deze foto is intussen van een maand geleden, maar ook in de winter hebben morningruns hun charme- do you agree? 📸 @fort07.be . . #hardlopen #sunrise #trilife #swimbikerun #ikloophard

 • Mijn nieuwste posts

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.