Weekendje Genk: what to do.

Afgelopen weekend gingen wij een weekendje weg naar Genk. Staycation, ik ben het woord intussen al beu, maar ik ben wel fan van het concept. Op uitnodiging van Visit Genk werd ik even toerist in eigen land. De uitnodiging kwam van visit Genk, maar de activiteiten en restaurants heb ik zelf gekozen. Je krijgt met andere woorden mijn eerlijke mening. Wie me een beetje kent, weet dat de fiets en loopschoenen uiteraard mee gingen. Omdat ik veel vragen kreeg over wat we precies allemaal hebben gedaan en wat ik zou aanraden, schrijf ik het hier even neer.

Overnachting

Wij verbleven in het M-hotel, vlak naast (of in) het centrum van Genk. Een fijn hotel, met een nog fijner park eromheen. Je kijkt vanuit het hotel uit op het molenvijverpark en dat geeft een bepaalde rust met zich mee. Ideaal om het ontbijt buiten te eten dus…

Ontbijt met zicht op het Molenvijverpark

Fietsen: waar en voor wie?

In Limburg kan je eindeloos fietsen en Genk is daar precies wel de ideale uitvalsbasis voor. Zowel met de racefiets als stadsfiets kan je er heel leuk fietsen. Wij deden zelf een grote route van 114km waarbij we zowel fietsen door het water, als fietsen door de bomen doorkruisten. De trekpleisters zelf zijn best mooi, maar wat mij vooral charmeerde is de omgeving errond. Prachtige paadjes door de bossen, met goed aangelegde paadjes. Geen gesukkel met slechte wegen, maar echt super vlot fietsen.

Fietsen door het water
Fietsen door de bomen

Vanuit Genk kan je ook richting Maastricht fietsen en dat is ook een aanrader. Wij deden zondag nog een korte rit van 50km, doorheen Riemst en langs Maastricht. Leuk om even NL te gaan verkennen!

Where to eat

Zaterdagmiddag bestelden we de picknick (world) via visitgenk. Wat-een-picknickmand! Heel fijn, gezond en lekker eten. Een beetje prijzig (50euro voor 2 personen) maar het wel waard om je eens te verwennen.

’s Avonds gingen wij, op aanraden van enkele volgers op mijn instagram (waarvoor thanks btw) naar Giuliano. Een Italiaans restaurant waar je gewoon moet gaan eten als je in Genk bent. Heerlijke pizza en pasta gerechten en een leuke sfeer. Niet té prijzig, maar gewoon top.

Zondagavond gingen we eten bij Dionysos, een Grieks restaurant. Hier moet je vooral komen als je veel honger hebt… We hadden veel honger dus het heeft gesmaakt, maar echt super speciaal is het niet. Lekker, zonder meer + toch redelijk prijzig… (Als ik 8,5euro voor een fles water op de rekening zag viel ik toch even van mijn stoel).

Parken

Naast het Molenvijverpark, bij het hotel, dat redelijk klein is, zijn er nog tal van andere parken in Genk waar je kan wandelen. Wij gingen picknicken in Thor park en dat zou ik zeker aanraden. Er zijn overdekte picknickplaatsen en veel banken, waar je leuk kan zitten. Je kan er zeker 2u rond-dwalen… Dus neem gerust je tijd om dit park te bezoeken.

Thor Park

Cultuur

C-Mine! The place to be om ook een beetje cultuur op te snuiven, maar nog steeds op een actieve manier. Wandelen door de oude mijnen heeft toch iets speciaals en vanop de uitkijktoren zie je de volledige site. Via een expeditie route voel je even hoe het was om mijnwerker te zijn (oké, ik overdrijf, maar het is echt leuk).

Ik was verbaasd door wat Genk (en Limburg) allemaal te bieden heeft. De stad op zichzelf vind ik eerlijk gezegd niet zo speciaal, maar de natuur en cultuur er rond maken het een bezoek waard. Ik heb me alvast niet verveeld!

1 gedachte over “Weekendje Genk: what to do.”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.