Granola als ontbijt? YUM! Ik ben zelf geen fan van voorgemaakte granola.. Die zitten vol geraffineerde suikers, bewaarmiddelen, etc. Als je zelf je granola maakt, weet je perfect wat er in zit én het is nog eens mega lekker ook.. win-win dus!
Ingrediënten:
- 250 gram havermout
- 2 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 30 gram pindanoten (ongezouten)
- 3 eetlepels honing
- Zonnebloempitten
Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 200 graden. Doe de havermout in een ovenschaal, samen de pindakaas, de honing en de speculaaskruiden. De zonnebloempitjes mogen er ook bij. Kneed de havermout met de pindakaas en de honing en verdeel zo goed mogelijk over de ovenschaal.
Laat het zo’n 10min. in de oven en schep de granola dan telkens om, zodat de verschillende laagjes krokant worden. Na 30min. mag het uit de oven. Let op, het is logisch dat de granola nu nog niet krokant is… Eens afgekoeld wordt de havermout knapperig- even geduld dus ;-).