Zo geniet je van je duurloop!

Personally, I love them! Hoe langer hoe beter zelf… Maar voor veel sporters zijn duurlopen een opgave. Als je 15, 20 of meer km gaat lopen, kan er al eens een momentje van verveling optreden. Ik verzamelde enkele tips & tricks om er volop te van genieten.

Lace up, and let’s go 🙆‍♀

Ken je route, of … net niet!

Sommige lopers vinden het fijn te weten hoeveel km er nog te wachten staat, andere net niet. Ik heb zelf niet het beste oriëntatievermogen 😅, dus experimenteren met routes doe ik niet zò vaak. Maar zelf al is het maar even een andere straat inslaan en zien waar je uitkomt… Je km teller zal sneller omhoog gaan dan je denkt!

Laat je verrassen door Spotify

Of andere streaming apps natuurlijk! Ik vind het leuk om Spotify eens voor mij te laten beslissen en een ‘made for you’ afspeellijst te kiezen. Bij een intervaltraining kies ik liever mijn eigen muziek, want dan wil ik up tempo liedjes- maar bij een duurloop mag het al eens wat anders zijn..

Oefen met drinken en eten

Test eens verschillende gelletjes uit tijdens je training. Ik moet zelf (dringend) leren drinken tijdens mijn trainingen en dan is het handig + zorgt het voor afleiding om dit tijdens je duurloop training te doen. Zo ben je even met iets anders bezig en gaat de tijd sneller voorbij!

Loop (deels) samen

Het is niet altijd gemakkelijk om een run-buddy te vinden die exact hetzelfde tempo loopt als jij. Lange duurlopen zijn meestal wel ideaal om samen te doen, omdat je op een lage hartslag loopt. Wat ik vaak doe is bijvoorbeeld 10 km samen lopen met gezelschap en er dan zelf nog wat km’s aanbreien. Op die manier heb je toch al een deeltje entertainment gehad 🙃.

Deel je route in

Je kan je route opdelen in stukken van 5km, dat kort je duurloop mentaal wel in. Je kan ook via je tracker of app ‘cheers’ instellen als je aan de helft zit bijvoorbeeld- voor een extra boostje.

Het resultaat? Deze big smile 😀

As always, zijn alle aanvullende tips meer dan welkom! Geniet ervan.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.