Review: de Nike ZoomX invincible run Flyknit

Ben je op zoek naar een neutrale hardloopschoen, die super zacht zit? Dan is de Nike invincible run ideaal voor jou. Het is een hardloopschoen geschikt voor middel tot langere afstanden mee te lopen en is gekend voor zijn hoge energie-teruggave en comfortabele fit.

Voor welk type loper?

Deze hardloopschoen is een goede schoen voor zowel beginnende als iets meer gevorderde lopers. Omdat de schoen zo zacht zit, maakt het niet veel uit welk tempo je er mee loopt. Ook bij trage snelheden krijg je veel energie terug en voelt de schoen zacht aan. De snellere loper kan perfect duurlopen of rustigere trainingen met deze schoen doen. Ik zou hem minder aanraden om er echt intervallen mee te lopen als je echt heel snel loopt, maar voor de gemiddelde loper kan het wel.

De schoen heeft geen (te) nauwe pasvorm en is geschikt voor lopers met normale tot bredere voeten.

Voor welke afstanden?

Met de Nike invicible run kan je zowel korte als lange afstanden lopen. De voorvoet is zacht en de hiel geeft een goeie demping, of je nu 8, 10 of 15km ermee gaat lopen, dat kan de schoen zeker aan. Ik zou er persoonlijk geen wedstrijden mee lopen, omdat het geen echte snelle schoen is (met carbonplaat bijvoorbeeld) maar afhankelijk van hoe snel jij loopt, alles onder de 13km/u lijkt me prima, is deze goed.

Voor-en nadelen van de schoen?

De Nike invicible run heeft het voordeel dat het als een kussen aan je voeten voelt, qua feel is dit een dikke plus. Het nadeel vind ik, is dat er weinig stabiliteit voor overpronerende lopers is. Wat overproneren is? Dat lees je hier. Als je een neutrale loopstijl hebt is dat dus helemaal geen probleem en kan je prima met deze schoen lopen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.