Snel gezond comfortfood; dat dekt de lading wel voor dit receptje. Als je niet super veel zin hebt om te koken maar wel zin hebt in iets lekker voedzaam is dit recept ideaal. Je hebt er niet veel werk aan maar eens het op tafel staat lijkt het wel zo. Seitan gebruik ik graag verwerkt in gerechtjes, helemaal puur gebakken seitan eet ik niet vaak. Het voordeel van seitan is dat het bomvol eiwitten zit. Wat mij betreft samen met tofu de beste vleesvervanger.
Ingrediƫnten:
3 personen, 1 grote taartvorm/ovenschotel
- 2 grote zoete aardappelen
- 2 broccoli’s
- 400 gram seitan
- 200 ml plantaardige room (ik gebruik alpro cooking)
- 200 gram feta
Bereidingswijze:
Verwarm je oven, schil de zoete aardappel en snij ze in kleine schijfjes. De zoete aardappel mag zo’n 20min in de oven op 250 graden. Ondertussen kan je de broccoli stomen of ook meegrillen. Ik hou persoonlijk meest van gestoomde broccoli in dit gerechtje, maar beide kan zeker. De steel van de broccoli kan je sparen om soep mee te maken.
De seitan bak ik nog kort even in de pan, maar eigenlijk kan die er ook gewoon zo doorheen. Je mag de broccoli over de zoete aardappel in de ovenschaal leggen, de seitan erover drukken en een paar zoete aardappelschijfjes houden als topping. Neem nu de room en giet die over de ovenschaal, de room dringt zo doorheen het gerecht door. De feta mag je (met je handen) eroverheen kruimelen. Dit mag je laten bakken in de oven op 180 graden voor zo’n 30minuten.
Tip: het geeft een extra frisse toets als je er wat verse peterselie aan toevoegt op het einde als topping.
Smakelijk!
1 gedachte over “Vegetarisch: ovenschotel met seitan, zoete aardappel, broccoli en feta”