Tips om de juiste loopschoen te kiezen

De juiste loopschoenen kiezen is heel belangrijk. Niet alleen om comfortabel te lopen, maar ook om blessures te voorkomen. Er zijn zò veel merken, modellen en winkels dat je het soms gewoonweg niet meer weet. Ik loop zelf vaak met dezelfde schoenen en heb voor de halve marathon afstand al verschillende modellen getest. Nu ik voor de marathon begin te trainen ging ik ook op zoek naar nieuwe schoenen.

Lace up, and let’s go

Hoe weet je welke loopschoenen voor jou goed zijn?

Ik begon zelf wat te google’en toen ik een aantal jaar geleden botste op all4running.be, een website met ALLES van loopkleren, accessoires en vooral.. héél veel schoenen. Wat ik zelf pas recent ontdekte was hun Whatsapp support: ze helpen je door enkele vragen te stellen, je loopschoenen kiezen. Dat deed me nadenken, welke factoren zijn allemaal belangrijk om de juiste schoen te kiezen? Ik neem je even mee door hun denkproces.

Welke factoren zijn belangrijk bij het kiezen van je schoen?

Vaak denk je meteen aan een bepaald merk, maar er zijn natuurlijk heel veel goeie loopmerken. Afstand, looppatronen, ervaringen en het doel van je schoen zijn het belangrijkste. Wil je graag schoenen voor meer comfort om lange afstanden af te leggen, of heel lichte schoenen met energie-teruggave voor snelheid? Er bestaat niet 1 schoen die voor iedereen goed is, dus deze zaken zijn heel belangrijk om te overwegen.

Hoe ik mijn keuze gemaakt heb? Aan de hand van dit all4running whatsapp gesprek:

Ben je van plan om korte of lange afstanden te lopen?

In mijn geval: lange. Mijn loopvolume zit nu op zo’n 45 à 50km per week, maar met de marathon in het vooruitzicht zal dit wel wat stijgen…

Ben je een man of vrouw?

Heb je momenteel klachten van bepaalde schoenen?

Ik heb niet meteen klachten maar voel wel dat ik stabiliteit nodig heb in mijn schoenen. Ik verslijt ook redelijk snel aan de hiel en heb een lichte overpronatie (mijn knieën gaan eerder naar binnen dan naar buiten).

Hun aanbevelingen…

De winnaar…

In het begin van het gesprek gaf de support me de tip om met de Asics kayano te lopen. Het duurde niet lang, of my new babies arrived. Mijn mening tot dusver? Heel tevreden van…

Wat is nu het belangrijkste?

De grootste tip die ik je dus kan meegeven is: denk goed na over het doel van je schoen (wat wil je bereiken? .. Is dat snelheid, comfort, lange duur, technische parcours zoals trailrunning, etc.) en laat je begeleiden bij je keuze. Laat je niet leiden door merk of design, want dat is niet het belangrijkste. Er zijn zodanig veel modellen, je zal heus wel je keuze vinden…

Benieuwd welke schoenen ze jou aanraden? Stuur volledig vrijblijvend naar de all4running whatsapp:

Yep, dit artikel is gesponsord, maar ik promoot enkel merken/winkels/artikels waar ik oprecht achter sta 🤗
Je moet je er vooral goed bij voelen 😉

5 gedachten over “Tips om de juiste loopschoen te kiezen”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.