Tips om de juiste loopschoen te kiezen

De juiste loopschoenen kiezen is heel belangrijk. Niet alleen om comfortabel te lopen, maar ook om blessures te voorkomen. Er zijn zò veel merken, modellen en winkels dat je het soms gewoonweg niet meer weet. Ik loop zelf vaak met dezelfde schoenen en heb voor de halve marathon afstand al verschillende modellen getest. Nu ik voor de marathon begin te trainen ging ik ook op zoek naar nieuwe schoenen.

Lace up, and let’s go

Hoe weet je welke loopschoenen voor jou goed zijn?

Ik begon zelf wat te google’en toen ik een aantal jaar geleden botste op all4running.be, een website met ALLES van loopkleren, accessoires en vooral.. héél veel schoenen. Wat ik zelf pas recent ontdekte was hun Whatsapp support: ze helpen je door enkele vragen te stellen, je loopschoenen kiezen. Dat deed me nadenken, welke factoren zijn allemaal belangrijk om de juiste schoen te kiezen? Ik neem je even mee door hun denkproces.

Welke factoren zijn belangrijk bij het kiezen van je schoen?

Vaak denk je meteen aan een bepaald merk, maar er zijn natuurlijk heel veel goeie loopmerken. Afstand, looppatronen, ervaringen en het doel van je schoen zijn het belangrijkste. Wil je graag schoenen voor meer comfort om lange afstanden af te leggen, of heel lichte schoenen met energie-teruggave voor snelheid? Er bestaat niet 1 schoen die voor iedereen goed is, dus deze zaken zijn heel belangrijk om te overwegen.

Hoe ik mijn keuze gemaakt heb? Aan de hand van dit all4running whatsapp gesprek:

Ben je van plan om korte of lange afstanden te lopen?

In mijn geval: lange. Mijn loopvolume zit nu op zo’n 45 à 50km per week, maar met de marathon in het vooruitzicht zal dit wel wat stijgen…

Ben je een man of vrouw?

Heb je momenteel klachten van bepaalde schoenen?

Ik heb niet meteen klachten maar voel wel dat ik stabiliteit nodig heb in mijn schoenen. Ik verslijt ook redelijk snel aan de hiel en heb een lichte overpronatie (mijn knieën gaan eerder naar binnen dan naar buiten).

Hun aanbevelingen…

De winnaar…

In het begin van het gesprek gaf de support me de tip om met de Asics kayano te lopen. Het duurde niet lang, of my new babies arrived. Mijn mening tot dusver? Heel tevreden van…

Wat is nu het belangrijkste?

De grootste tip die ik je dus kan meegeven is: denk goed na over het doel van je schoen (wat wil je bereiken? .. Is dat snelheid, comfort, lange duur, technische parcours zoals trailrunning, etc.) en laat je begeleiden bij je keuze. Laat je niet leiden door merk of design, want dat is niet het belangrijkste. Er zijn zodanig veel modellen, je zal heus wel je keuze vinden…

Benieuwd welke schoenen ze jou aanraden? Stuur volledig vrijblijvend naar de all4running whatsapp:

Yep, dit artikel is gesponsord, maar ik promoot enkel merken/winkels/artikels waar ik oprecht achter sta 🤗
Je moet je er vooral goed bij voelen 😉
  • Helle op instagram

121

May your weekend be full of chocolate 🍫🤤! CACAO proteïn bowl: er staat een nieuw ontbijt receptje online, ideaal om dit weekend eens te proberen? Deze bowl is heel snel klaar en ga ik morgenochtend sowieso nog eens eten 🤭! Verder ga ik morgen fietsen (op de rollen) en naar de pilates (much needed 🧘🏼‍♀️!) Heb jij leuke weekendplannen? #plantbased #organic #chocolate #ontbijt #gezond #gezonderecepten

373

Snow, rain, cold... 🌨❄️ But hey, skin is waterproof- right? 😏 Vreemd genoeg heb ik van deze training alsnog erg genoten! Ik voelde me licht, ondanks de smeltende sneeuw die in mijn schoenen en kleren zat 🤪! Welke training had jij vandaag? De ❄️ kunnen trotseren? 📷 @inesnoeck . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #swimbikerun #trackgirls #courir #laufen

389

Met een top-timing tussen de 🌨 door, liep ik terug mijn eerste km’s na zondag! Toch terug even wennen aan de kou & wind 🌪🙉! Een kort rondje, en daarnet nog even los op de rollen 🚴🏼‍♀️ (kan zo deugd doen)! . . #hardlopen #stravarun #marathontraining #triathlete #courir #laufen

426

Expect the unexpected 🏅- Waarom dit een betere 1/2 marathon was dan verwacht? Dat leg ik uit in een nieuwe blog! Met nog 6 weken tot @marathonrotterdam geef ik ook even een update over mijn trainingsplannen. Vandaag zwom ik een dikke 2km (yay 💙) + deed ik een kracht training. Nog iemand gesport op deze 🌧dinsdag? . . #hardlopen #halfmarathon #marathontraining #laufen #medal #courir #napels #italy #runner #stravarun

335

My legs need to rest, but my heart is still running 💙 @napolirunning De 1/2 marathon van gisteren hebben mijn benen alvast goed verteerd 👌🏻, de 2e 🍕 daarentegen was er net iets te veel aan 🙊. Gelukkig maar, want @marathonrotterdam komt ZO dichtbij 😱 Morgen schrijf ik in een nieuwe blog mijn trainingsplannen voor de komende weken! Nu nog even losfietsen... 🤗🚴🏻 . . #hardlopen #mondaymotivation #medalmonday #napoli #courir #stravarun #marathontraining #laufen

634

BAM 🔥 1:26:57 en met de eerste medaille van 2020 een nieuw PR op de @napolirunning halve marathon! Als 16e vrouw gefinisht, deze had ik niet zien aankomen 🙉😍. Ik voelde dat de benen (nòg) meer wilden dan mijn conditie vandaag aankon, dus deze was LASTIG 👅! En nu.. 🍕🍕🍕🏅🏅🏅 . . #hardlopen #stravarun #halfmarathon #marathontraining #napoli #courir #laufen #sundayrunday #runner

398

Low low low low 🎶✌🏻 = my heart rate during this recovery run 🤪! Een recup loopje heel erg rustig zoals het hoort. Het kriebelt naar meer, maar ook deze soort trainingen zijn essentieel 👌🏻 Ben ik de enige die het lastig vindt om zich in te houden tijdens zo’n trainingen? 🙊 . . #hardlopen #stravarun #recovery #marathontraining #courir #laufen #runner #swimbikerun

429

To stretch or not to stretch? 🤷🏼‍♀️ En vooral ook, wanneer stretch je dan best? Ik schreef er een nieuw artikel over, link in bio! Vandaag ging ik na het losfietsen op de rollen, aquajogging én krachtoefeningen ook nog stretchen (day well spent dus 🙉) Wie zit nog in team stretchen? 🙋🏼‍♀️ . 📷 @inesnoeck . #hardlopen #marathontraining #laufen #stretching #swimbikerun #courir #stravarun

  • Mijn nieuwste posts

1 gedachte over “Tips om de juiste loopschoen te kiezen”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.